ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 |
بیماری کتوز بیماری تجمع اجسام کتونی( استو استات، استون ، بتا هیدروکسی بوتیریک اسید BHBA)در خون است که ناشی از کاهش گلوکوز خون است. این بیماری در گاوهای شیری پر تولید در خلال 6هفته اول پس از زایش بروز می کند. احتمال وقوع این بیماری در گاوهای مسن بیشتر از تلیسه ها است.اگر گاوی در یک دوره شیر دهی به این بیماری دچار شود در دوره شیردهی بعدی حساسیت بیشتری به این بیماری در دوره بعدی خواهد داشت.همچنین احتمال وقوع این بیماری در دوره تغذیه زمستانی بیشتر است.
در یک گاوداری شیری دمای ایده آل دمایی است که هیچگونه تأثیر منفی بر تولیدات دامی نداشته باشد. دمایی بین 4تا 24 درجه سانتیگراد که منطقه آسایش گاو هم نامیده میشود . در دمای بالاتر از 24 سانتیگراد ، گاو از طریق پوست و دستگاه تنفسی و با صرف انرژی بدن خود را خنک می کند . ودر دمای کمتر از 4 درجه سانتیگراد و باتوجه به اینکه نژادهای سنگین به سرما مقاومتراند تا دمای 15- درجه سانتیگراد را با بستر خشک تحمل می توانند تحمل کنند . دمای بالا که منجر به عرق کردن گاو می گردد در زمان استرس گرمایی همراه با افزایش رطوبت محیط باعث تنش گرمایی در دام می شود و دام از آنجا ئیکه نمی تواند گرما را دفع کند در نتیجه احتیاجات نگهداری را افزایش می دهد.
ادامه مطلب ...دامپروری ارگانیک چیست؟
دوستانی که درخواست داده بودند که یکه مقاله در باره رفاه طیور ارگانیک دراختیارشان قرار دهیم
می توانند فایل زیر را دانلود نمایند
حتما دانلود کنید
مخصوص دوستان کارشناسی ارشد
این مقاله توسط استاد عزیزم مهندس سعید میرزا حیدر تهیه شده